Μια πυραμίδα, τα φρούτα και τα λαχανικά: έγραψε και εικονογράφησε η Κωνσταντίνα

     Μία φορά κι έναν καιρό ζούσε μία μεγάλη οικογένεια από φρούτα και λαχανικά. Μεταξύ τους ήταν εχθροί... Μάλωναν μεταξύ τους για το ποιο είναι το πιο νόστιμο!

     Μία μέρα οι άνθρωποι πήγαν στη λαϊκή αγορά.  Μία οικογένεια πήρε πολλά φρούτα και μία άλλη πήρε πολλά λαχανικά.  Όπως μπορούμε να φανταστούμε τα φρούτα και τα λαχανικά μάλωσαν και πάλι...

     Στα καινούρια τους σπίτια είδαν ότι στο σπίτι με τα λαχανικά είχε πολλά φρούτα και στο σπίτι με τα φρούτα είχε πολλά λαχανικά! Φυσικά άρχισαν να μαλώνουν για πολλές μέρες,  ώσπου μία μέρα και συγκεκριμένα ένα μεσημέρι, πήραν τα λαχανικά για να φτιάξουν αρκετές σαλάτες.

     Τα φρούτα ήταν πολύ στενοχωρημένα που αντί για αυτά πήραν τα λαχανικά.  Τα λαχανικά άρχισαν να κουνιούνται ενώ τα φρούτα στενοχωριόντουσαν...

    Μετά από μία εβδομάδα η οικογένεια έφερε στο σπίτι μία πυραμίδα!  Τα φρούτα και τα λαχανικά έτρεξαν αμέσως για να δουν τι είναι και είδαν τον εαυτό τους κάτω κάτω...  Μετά από λίγο άκουσαν ότι η πυραμίδα λέγεται "διατροφική πυραμίδα"!

     Μόλις το άκουσαν ενθουσιάστηκαν που ήταν κάτω κάτω, γιατί αυτό σημαίνει πως τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ υγιεινά!  Τότε αμέσως αγκαλιάστηκαν και τα φρούτα και τα λαχανικά ήταν τόσο χαρούμενα που τα λαχανικά ζήτησαν από τα φρούτα να γίνουν φίλοι.

 Τα φρούτα δέχτηκαν κι έζησαν έτσι χαρούμενοι για πάντα!

Κωνσταντίνα. 




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις